Medicul Streinu Cercel a vorbit, duminică, la Realitatea PLUS, despre coronavirus și despre cum trebuie să acționăm împotriva acestuia, în contextul sosirii a tot mai mulți români din Italia, unde este agitație din cauza răspândirii Covid-19 .

Medicul Streinu Cercel a vorbit duminică, la Realitateas PLUS, despre evenimentele din ultima vreme, din țară, din cauza coronavirusulu. Acesta a precizat despre hotărâraea Ministerului Sănătății ca românii care se întorc în țară din Veneto și Lombardia (Italia) să stea în carantină 14 zile că această măsură era obligatorie pentru prevenirea apariției focarului și în țară.

”Este o izolare pe timp de 14 zile. Aceste chestiuni de carantină sunt obligatorii. Noi gândim pentru viitor, pentru a preveni coronavirusul”, a afirmat Streinu Cercel, în cadrul emisiunii „Jocuri de Putere”, la Realitatea PLUS.

Totodată, medicul a spus  despre microbuzul întors în România, cu cei 50 de copii din Italia, că s-a decis întoarcerea lui în țară, pentru a nu fi copiii contaminați cu virusul periculos, deoarece până acum nu avem români afectați de focarul din China.

”S-a luat decizia ca acești copii să fie lăsați acasă. Noi în momentul de față știm că nu avem cetățeni români cu coronavirus. Un lucru important, din punctul ăsta de vedere, fiecare stă liniștit”, a mai declarat Streinu Cercel.

De alfel, acesta a apreciat gestul pacientei din Buzău, întoarsă din Italia, de a suna la 112.

”Persoana a reacționat foarte bine că a sunat la 112, ca să fie preluată, ceea ce înseamnă că este sănătoasă. Că a făcut un atac de panică… Persoana a acționat foarte bine”, a mai adăugat Streinu Cercel.

 

Articolul precedentRaed Arafat: Coronavirsul nu are tratament. Și nici nu există vaccin!
Articolul următorAlertă la Iași! Un chinez, suspect de coronavirus, izolat la domiciliu 14 zile!