Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca găzduiește în perioada 2-31 iulie 2018, în permieră o „Expoziția de Șah”, care va cuprinde peste 100 de modele de piese de șah de pe întreg mapamondul.

Vizitatorii vor putea admira șah cu piese din lemn, șah cu piese din piatră cioplită sau din marmură, toate ivite din creativitatea și spiritul artistic al iubitorilor sportului minții și adunate de pe diverse continente pentru a fi expuse în Holul central al clădirii Casei de Cultură a Studenților, în perioada 2 – 31 iulie 2018.

Posesorul formidabilei colecții de tipuri de șah provenite din întreaga lume este profesor Emil Sitaru, care a acceptat expunerea colecției sale, unică în România, sub forma acestei expoziții, dedicată Anului Centenar ”100 de ani de la Marea Unire”.

„Suntem convinși că expoziția va uimi fiecare copil îndrăgostit de șah, care o va vizita, și, de ce nu fiecare adult. Tocmai de aceea, luând în considerare caracterul ei original și atractiv, organizatorii acestui eveniment – instituția Casei de Cultură a Studenților și Academia de Șah Sitas, au convenit să mențină expoziția deschisă publicului larg cât mai mult timp, adică pe durata lunii iulie”, spun organizatorii evenimentului.
Vernisajul expoziției va avea locluni, 2 iulie, la ora 12:00, la Casa de Cultură a Studenților.

Articolul precedentDoi clujeni, salvați după un transplant de la o persoană aflată în moarte cerebrală
Articolul următorExpediția clujeană în Siberia a ajuns la jumătate de drum