Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de marți, 15 ianuarie 2019, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, circulaţia desfășurându-se, pe majoritatea sectoarelor de drum, în condiţii specifice de iarnă.

De asemenea, din cauza precipitațiilor sub formă de ninsoare și a temperaturilor negative, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de căderile de zăpadă și de fenomenul de polei.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de luni, 14 ianuarie a.c., s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 61 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 34 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi se acţiona pe 30 de drumuri judeţene, cu 21 de utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate de 329 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi zona de munte, în cursul zilei de luni, 14 ianuarie 2019, s-a intervenit pe 8 drumuri judeţene, cu 5 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 15 drumuri judeţene, cu 7 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 160 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Totodată, pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de luni, 14 ianuarie a.c., s-a intervenit pe 13 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 7 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 9 drumuri judeţene, cu 7 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate totală de 246 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

În continuare, se acţionează permanent cu autospeciale cu lamă pentru îndepărtarea stratului de zăpadă de pe carosabil şi lărgirea căii de rulare şi cu utilaje de împrăştiere a materialului antiderapant pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Intervenţiile pe drumurile judeţene sunt prioritizate de nivelurile de viabilitate, respectiv I, II, III şi IV în care se încadrează fiecare dintre acestea.

Articolul precedentVIDEO | Accident surprins pe o cameră de bord! Şoferul vinovat nu a oprit şi şi-a continuat liniştit drumul
Articolul următorModificare plafon venituri lunare în vederea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinței