Marți, de la ora 11.00, va avea loc ceremonia de decernare a titlului Profesor Honoris Causa prof. univ. dr. Peter Gross, profesor la University of Tennessee, Knoxville.

Ceremonia va fi organizată în Aula Magna a Universității Babeş-Bolyai. Titlul este acordat în urma propunerii formulate de reprezentanţii Facultăţii de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării pentru contribuția la organizarea și dezvoltarea învățământului jurnalistic în România, la internaționalizarea studiilor de jurnalism la Universitatea Babeș-Bolyai, precum și pentru cultivarea constantă a relațiilor cu universitatea noastră. Laudatio va fi prezentată de prof. univ. dr. Elena Abrudan.

Cine este Peter Gross?

Peter Gross s-a născut la Timişoara de unde a emigrat în Statele Unite ale Americii. După ce a lucrat vreme de mai mulţi ani ca jurnalist în Chicago, Gross a ajuns professor la Universitatea din Tennesse. Profesorul Peter Gross este autorul unui impresionant număr de cărţi şi studii de specialitate, din domeniul jurnalismului, al ştiinţelor comunicării în general. Dintre acestea, Editura Polirom i-a publicat, în limba română, două titluri: Colosul cu picioare de lut. Aspecte ale presei româneşti postdecembriste (2001) şi Mass-media şi democraţia în Europa de Est (2003).

Articolul precedentMesajul rectorului UBB pentru U Cluj
Articolul următorEmil Boc, despre naționalizarea pilonului II de pensii: „Este o greșeală enormă”