Primul centru din Transilvania de colectare a deșeurilor din echipamente electrice și electronice (DEE), lămpi, baterii și acumulatori (DBA) a fost dechis, la Cluj, de către Asociația Ecotic.

„Ne dorim ca fiecare cetățean să înțeleagă importanța colectării selective ca mijloc de protecție a mediului și de revalorificare a resurselor. Acesta este unul dintre motivele pentru care am decis sa venim mai aproape de zona Transilvaniei si a Banatului prin deschiderea Ecotic Transilvania”, explică Valentin Negoiță, președintele Ecotic.

Centrul are rolul de a veni în sprijinul cetățenilor și a contribui la colectarea corectă a DEEE și DBA.

„Primăria Cluj-Napoca organizează anual campanii de informare și conștientizare a cetățenilor privind importanța procesului de colectare selectivă. Ca urmare a acțiunilor întreprinse, cantitățile de deșeuri reciclabile colectate de la populație în 2018 au crescut de peste două ori. Demersul Ecotic susține acțiunile autorităților locale organizate în scopul menținerii unui mediu cât mai curat”, susţine Iulia Perșa, directorul biroului mass media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

De menţionat este faptul că pentru predarea de deșeuri de peste 20 kg cumulate, clujenii primesc un tichet valoric de 10 lei, pentru 40 kg, de 20 de lei, iar pentru 60 kg, de 30 lei. Persoanele care vor preda deșeuri între 5 și 19 kg vor fi înscrise automat pentru o tombolă din 30 septembrie. Totodată, ridicarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice mari şi voluminoase se va face gratuit de la domiciliu, în baza unei programări prealabile telefonul organizației.

Centrul de colectare este situat pe strada Vidului, din comuna Florești, și va fi însoțit de campanii de conștientizare și de colectare pentru promovarea colectării selectivă în rândul tinerilor și adulților deopotrivă.

Articolul precedentTârgul de toamnă „Mineralia” la Cluj
Articolul următorPrimăria comunei Florești, amendată cu 35.000 de lei, pentru neîndeplinirea măsurilor de ecologizare a cursurilor de apă