Astfel, prin implementarea proiectului de extindere și modernizare a Ambulatoriului Clinic Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca se va realiza o extindere a clădirii, atât pe verticală cât și pe orizontală, respectiv prin construirea unui nou etaj și a unui subsol.

Valoarea totală a proiectului este de 19.291.848,57 de lei, din care asistența financiară nerambursabilă solicitată din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) și bugetul de stat este de 10.314.913,02 de lei, restul reprezentând contribuția Consiliului Județean Cluj.

În ceea ce privește dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, unitate sanitară ce funcționează, de asemenea, în subordinea Consiliului Județean Cluj, se urmărește dotarea unității cu aparatură medicală de înaltă performanță în vederea creșterii calității actului medical și asigurării unui diagnostic și tratament de înaltă calitate tuturor pacienților.

Astfel, se propune achiziționarea unei Camere hiperbare cu echipamente aferente, EKG 12 canale, Holter TA, Holter EKG, bicicletă cu încărcătură și monitor EKG, bicicletă fitness pentru copii, bicicletă ergo, aparat pentru masaj limfatic, aparat de terapie radiofrecvență, aparat de diatermie contact, aparat de terapie nanopuls (SIS), aparat ultrasunete mâini libere, aparat de terapie joasă/ medie frecvență, aparat laser robotizat, aparat robotizat pentru mers, sistem robotic pentru reeducarea mâinilor, cotului și a umărului, sistem robotizat mobil pentru recuperarea mersului, aparat pentru tratamentul disfagiei, ecograf 4D, sistem robotizat pentru susținerea pacienților în mers și redobândirea echilibrului.

Valoarea totală estimată a proiectului ,,Dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca” este în cuantum de 10.662.484,60 de lei, TVA inclus, din care contribuția Consiliului Județean Cluj este de 2%, respectiv 213.249,69 de lei.

O altă unitate sanitară vizată de investițiile în dotarea infrastructurii ambulatoriilor este Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, aflat în subordinea Ministerului Sănătății, dar care își desfășoară activitatea în cadrul unor spații aflate în proprietatea Consiliului Județean Cluj. Prin proiectul de dotare a ambulatoriului acestui spital se propune dotarea cu aparatura necesară în vederea desfășurării corespunzătoare a actului medical în cadrul Secțiilor Clinice Medicină Internă 1, Cardiologie I-II, Gastroenterologie, Chirurgie Generală I, Compartimentului Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă, Compartimentului Clinic Ortopedie – Traumatologie, Secțiilor Clinice Oftalmologie, Nefrologie, Dermatovenerologie, respectiv în cadrul Laboratoarelor Radiologie și Imagistică Medicală și oncologie.

Acest proiect de dotare a ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca are o valoare totală estimată de 13.182.344,01 de lei, TVA inclus, din care asistența financiară nerambursabilă solicitată este de 10.700.750 de lei, restul reprezentând contribuția proprie a Consiliului Județean Cluj.

Articolul precedentMai este doar o zi până când se deschid porțile tărâmului magic UNTOLD! Tot ce trebuie să ştii despre festivalul din Cluj
Articolul următorFOTO | Intervenții cu utilajul amfibiu pentru curățarea Someșului Mic! Au fost colectate 30 de tone de vegetație acvatică