50 dintre românii din Diaspora au primit finanțare pentru a-și lansa o afacere de tip start-up. Banii vin de la Uniunea Europeană, prin intermediul unui proiect realizat de Consiliul Național al Intreprinderilor Private Mici și Mijlocii.

Contractele de finanțare au fost semnate la Prefectura Cluj, unde au venit câștigătorii finanțărilor și președintele Consiliului, fostul ministru Florin Jianu. Pentru finanțări au candidat peste 600 de români. 400 dintre ei au primit mentorat, iar 150 au primit sprijin să își redacteze un plan de afaceri. Dintre aceștia, o treime va primi o finanțare de 40.000 de euro pentru fiecare afacere în parte.

Florin Jianu a declarat că foarte mulți dintre cei care au candidat pentru finanțare provin din Marea Britanie. În multe cazuri, românii sunt speriați de consecințele Brexitului și preferă să revină acasă. Însă există și candidați care provin din Austrialia, din Franța sau din Luxembug. Banii vor intra în conturile câștigătorilor în următoarele luni, iar afacerile vor începe să funcționeze efectiv.

Articolul precedentPresa din Cluj, în DOLIU! A murit jurnalistul Dan Porcuțan, la doar 30 de ani
Articolul următorVIDEO | Protest #şieu la Cluj! Traficul a fost blocat în tot oraşul timp de 15 minute