Grupul „Solidaritate România-Palestina” organizează în perioada 15-24 iunie o campanie de strângere de semnături împotriva mutării ambasadei României în Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim, scrie Transilvania Reporter.

Voluntarii grupului vor fi la cortul amplasat pe Bulevardul Eroilor, lângă statuia „Lupa Capitolina”, între orele 17:00 și 21:00, unde vor oferi și informații despre conflictul israelo-palestinian.

Organizatorii acestei campanii susțin că mutarea ambasadei ar fi „o acțiune cu un potenţial de escaladare a tensiunilor deja existente dintre poporul palestinian şi statul Israelian”, fiind deja un act condamnat de către Uniunea Europeană și Consiliul de Securitate ONU.

Ei mai subliniază importanța acestei decizii din prisma politicii externe a României, care ar deveni, prin mutarea ambasadei, parte a grupului militant pentru ocuparea teritoriului palestinian de către Israel.

Grupul „Solidaritate România-Palestina” este o organizație politică independentă formată din voluntari angajați în demersuri care să ducă la o pace dreaptă și durabilă în Orientul Mijlociu. Grupul s-a format în 2 septembrie 2015, iar de atunci derulează campanii pentru sensibilizarea opiniei publice cu privire la abuzurile asupra drepturilor omului din teritoriile ocupate, încălcările dreptului internațional și cauzele istorice ale nedreptăților față de palestinieni, care se află în centrul conflictului israelo-palestinian.

Articolul precedentEmil Boc promite subvenții pentru părinții care nu mai găsesc locuri în creșele de stat
Articolul următorFOTO | Stația de epurare de la Pata Rât funcționează la capacitate maximă