60 de copii din întreaga țară vor participa la o tabără gratuită, organizată în stațiunea Vârtop. În tabără, copiii vor testa o aplicație creată la Cluj, prin care micuții care au probleme de supraponderabilitate vor învăța să folosească inteligența artificială în lupta cu kilogramele. Concret, aplicația îi va determina să facă mișcare și să se distreze, în același timp.

Aplicația se numește Wello, va fi lansată în toamnă și va putea fi instalată gratuit pe telefoanele mobile. Copiii sunt încurajați să se joace pe această aplicație, pentru că ea îi determină să facă mișcare. Aplicația este adaptată fiecărui copil în parte cu ajutorul inteligenței artificiale, spune liderul echipei care dezvoltă această soluție, Sveatoslav Vizitiu.

Aplicația va fi testată într-o tabără gratuită organizată în Munții Apuseni. Această tabără este dedicată copiilor care au o problemă cu greutatea și care sunt dispuși să facă sport pentru a scăpa de kilogramele în plus, mai spune Sveatoslav Vizitiu.

Specialiștii în domeniul IT spun că, în perioada următoare, pe piață vor apărea tot mai multe aplicații care vor folosi inteligența artificială sau realitatea augmentată pentru a-i determina să facă sport pe copiii pasionați de telefoanele mobile.