Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) va organiza sâmbătă o luptă între doi roboți realizați prin munca unor echipe de liceeni clujeni. Robotul-vedetă este participant la un concurs organizat dub egida NASA, iar cei care vor participa la meciul de sâmbătă vor putea să încerce să îl dirijeze.

InfiniTIFF – secțiunea Festivalului Internațional de Film Transilvania dedicată realității virtuale (VR), noilor forme de storytelling și cinematografiei interactive – vine anul acesta cu o surpriză din afara zonei cinematografice. Sâmbătă, 26 mai, InfiniTIFF propune un meci între roboți construiți de liceeni clujeni pentru jocul First Tech Challenge. Vedeta este „Robert”, o creație a echipei Transilvania Robotix, care va participa în luna iunie la Maryland Tech Invitational (SUA), acolo unde și-au anunțat prezența trimiși ai NASA, în căutare de idei și specialiști în roboți.

Membrii echipei au fost invitați la TIFF pentru a face un meci demonstrativ, dar și pentru a dezvălui misterele procesului de fabricare a robotului, conceptul care a determinat design-ul actual, logica ce stă la baza programării componentelor electronice. Sesiunea interactivă va da ocazia publicului să îl dirijeze pe Robert și să afle detalii despre proiectul tinerilor clujeni.

Evenimentul are loc la sediul Cluj Hub din Cluj-Napoca, iar intrarea este liberă. Gala de deschidere a TIFF 2018 este programată tot sâmbătă, la 20:45, în Piața Unirii din oraș

Articolul precedentRampa de la Pata Rât nu mai poluează: „Procedeul de osmoză inversă e în desfășurare”
Articolul următorTrafic record pe Aeroportul Internațional Cluj. Ce a primit pasagerul 1 milion