Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a sărbătorit joi seară pasagerul său cu numărul 1.000.000 înregistrat în anul 2018, recordul fiind înregistrat cu o lună mai devreme comparativ cu anul 2017. Pasagerul cu numărul 1 milion a fost o tânără care călătorea către Istanbul și care a primit două bilete cadou din partea companiei cu care zbura.

Norocosul pasager a fost transportat anul acesta de către operatorul aerian Turkish Airlines, pe zborul cu numărul TK 1348 de la Cluj-Napoca la Istanbul. Numele ei este Maria Pop și a fost selectat odată cu check-in-ul pasagerilor, după care a fost premiată cu două bilete dus-întors pe ruta Cluj-Napoca-Istanbul.

Astfel, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj atinge pentru a opta oară în istoria sa pragul de 1 milion de pasageri înregistrați într-un an calendaristic. Oficialii aeroportului spun că această creștere se datorează extinderii rețelei de rute.

În primul semestru al anului 2018 au fost anunțate două noi destinații internaţionale de pe aeroport, Viena (din 30 mai 2018) şi Lyon (din 20 noiembrie 2018), a crescut frecvenţa zborurilor pe rutele existente şi o nouă companie aeriană, Aegean Airlines, va demara zboruri regulate spre Atena, de la Cluj-Napoca. De asemenea, instituția a anunțat că sezonul de vară 2018 va readuce în ofertă zborurile charter turistice.

„Ne bucurăm că sărbătorim împreună cu întreaga comunitate locală pasagerul cu numărul 1 milion înregistrat în anul 2018. Este rezultatul unei colaborări și a unei munci continue a tuturor celor implicați în dezvoltarea și modernizarea aeroportului. Mulțumim tuturor pasagerilor care au ales ca punct de plecare sau sosire aeroportul nostru și au făcut posibilă această aniversare. Dezvoltarea aeroportului este un exemplu de bune practici pe plan internațional și a fost posibilă printr-un management performant și prin investițiile Consiliului Județean Cluj”, a declarat David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj.

Reprezentanții Aeroportului Internațional Cluj au explicat faptul că instituția plănuiește să mai construiască un terminal, planul pentru următorii ani fiind atingerea unui trafic de 7 milioane de pasageri pe an.

Articolul precedentTIFF organizează o luptă între roboți realizați de liceeni clujeni
Articolul următorMarșul LGBTQ, interzis în centrul Clujului: „Răbdarea noastră a atins un nivel sensibil”