Tiberiu Useriu, triplul câștigător al celui mai greu ultramaraton din lume, 6633 Arctic Ultra va participa la cea de-a doua ediție a curseApuseni Ultra Race, care are loc în acest weekend, în perioada 21-23 septembrie.

A.U.R. este prima și singura competiție internațională din România care se desfășoară pe un traseu montan de 170 km (100 de mile). Dacă prima ediție, cea din 2017, a avut o singură probă care a adunat la linia de start 17 alergători, în 2018, în anul Centenarului, organizatorii Apuseni Ultra Race au dorit să contureze un eveniment special atât pentru a aniversa în pas alergător marele eveniment istoric, cât și pentru a promova pe plan național și internațional frumusețile naturale regăsite în Munții Apuseni și capacitatea acestora de a găzdui curse performante de ultramaraton, întrucât traseul competiției se întinde de-a lungul unor zone cu un potențial turistic foarte mare, enumerând aici doar câteva: Arieșeni, Padiș, Vlădeasa, Beliș, Muntele Mare.

Organizatorii își doresc ca această competiție să ajute la creșterea comunității celor pasionați de alergare montană, atât din România, cât și din afară. În acest sens, competiția are parteneriate cu 8 competiții din străinătate, din țări ca: Italia, Turcia, Spania, Portugalia, Cipru, Franța, Austria și Marea Britanie. 

În cadrul acestei ediții s-au înscris la linia de start 111 participanți. 46 de alergători la proba regină a competiției, 29 la proba de 100 km și 36 la proba de 40 km. În total, la linia de start se vor afla17 prezențe feminine, cât totalul participanților de anul trecut. 

Printre participanți se numără și Tiberiu Useriu, triplul câștigător al celui mai greu ultramaraton din lume, 6633 Arctic Ultra, care revine la Apuseni Ultra Race în calitate de participant, după ce anul trecut acesta a făcut parte din echipa de volunatari ai competiției.

Articolul precedent250 de elevi „testează” viața de student la UBB
Articolul următorPSD Cluj îl susţine pe Liviu Dragnea în războiul din interiorul partidului