În urma unei decizii publicate în 11 iunie, Tribunalul Cluj l-a obligat pe un jurnalist clujean, patron al unei publicații locale, să plătească daune în cuantum de 200.000 de lei președintelui clubului CS Universitatea Cluj, suma reprezentând daune morale pentru o campanie editorială despre care judecătorii au considerat că a fost îndreptată împotriva președintelui de club.

Decizia Tribunalului Cluj nu este definitvă și poate fi atacată cu recurs.
„Tribunalul Cluj a admis, prin sentința din data de 11 iunie 2018, cererea de chemare în judecată formulată de reclamanții OVIDIU VASU EMILIAN şi CLUBUL SPORTIV “UNIVERSITATEA” CLUJ-NAPOCA, constatând încălcarea de către pârâții CALL MANIA SRL, PAGINA CIUDATULUI SRL, LIVIU ALEXA DORU ALIN, DRAGOTĂ GABRIELA LUMINIŢA, LUNGU VICTOR EUGEN MIHAI și MOLDOVAN FLORIN CONSTANTIN, a dreptului la propria imagine, reputaţie şi onoare, prin publicarea cu reacredinţă a unor informaţii defăimătoare la adresa reclamanţilor.
Cele șase entități sunt obligate să nu mai publice informații care să afecteze imaginea reclamanților, așa cum arată sentința.
„Au fost obligați pârâții să nu mai publice informaţii neadevărate, care aduc atingere onoarei, demnităţii, reputaţiei şi imaginii reclamanţilor. Deasemenea, pârâţii au fost obligați în solidar să plătească reclamantului Ovidiu  Vasu suma de 100.000 lei şi reclamantului Clubul Sportiv “Universitatea” Cluj-Napoca suma de 100.000 lei, cu titlu de daune morale”.
Articolul precedentAcţiune a jandarmilor clujeni pentru combaterea braconajului pe Someșul Mic
Articolul următorCopil de 15 ani, cercetat de poliţişti după ce a omorât un câine