Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj este implicată în deschiderea unei școli profesionale în comuna Râciu, din județul Mureș. Școala profesională ar urma să fie deschisă în această toamnă și va pregăti muncitori calificați în domeniul culturilor vegetale. Anul viitor, va fi adăugată o nouă specializare, cea de mecanici specializați în domeniul utilajelor agricole.

Anunțul a fost făcut de consilierul local PNL din Râciu, Ciprian Belean. ”Există o criză a forței de muncă bine calificate și în acest domeniu. Deschiderea școlii profesionale din Râciu reprezintă și o oportunitate pentru copiii din satele de pe Câmpia Transilvaniei, care nu mai vor fi nevoiți să facă naveta la Târgu-Mureș”, a spus Ciprian Belean. Consilierul local din Râciu a avut mai multe întâlniri cu părinții din regiune și a constatat că acest proiect se bucură de interes și de susținere din partea comunităților locale.

Elevii care vor studia la această școală vor primi burse lunare de câte 200 de lei din partea statului român. Ei le vor putea cumula cu bursele private pe care sunt dispuse să le ofere companii precum Azomureș.

”Noi spunem de mulți ani că trebuie să dezvoltăm învățământul profesional și dual. Economia românească are nevoie de astfel de muncitori calificați și ne-am bucurat foarte tare atunci când a apărut propunerea de a ne implica în acest proiect”, a declarat prorectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj, profesorul Adrian Oros, care este și deputat PNL. Școala profesională din Râciu ar urma să fie inaugurată în toamna acestui an.

Articolul precedent“Miercurea Alarmelor”, exercițiu ISU la Cluj-Napoca
Articolul următorViceprimarul comunei Florești vrea să impună pubele îngropate pentru noile ansambluri imobiliare