Vernisajul expoziției de grup TRIMAGINARIUM a artiștilor plastici LÁSZLÓ Hajnalka, SZABÓ András și SZENTES Zágon va avea loc în 14 martie, de la ora 19:00, în sala de expoziții a hotelului Double Tree by Hilton Cluj – City Plaza din strada Sindicatelor nr. 9-13.

Cuvântul de deschidere va fi rostit de filosoful și redactorul Rigán Lóránd. Expoziția va fi deschisă până în data de 14 aprilie.

Lucrările artistei platice LÁSZLÓ Hajnalka din Miercurea Ciuc sunt caracterizate de concizie, simplitate, soluții minimaliste. Deși se exprimă simplu, abordând ceea ce este esențial, nu ignoră nici soluțiile decorative, utilizând câteodată un colorit vibrant, care contrabalansează tonalitățile închise, sumbre ale tablourilor. Subiectul ei aproape exclusiv e trupul uman, abordat într-o manieră contemporană. Deseori se aventurează înapoi în timp, făcând apel la compoziții cunoscute, reformulează întrebări suprarealiste, prezentându-le cu efect.

SZABÓ András este un artist plastic clujean, originar din Târgu Mureș. Lucrările sale de grafică de mari dimensiuni, elaborate cu precizie în cele mai mici detalii, redau poveștile brodate în ele în special prin intermediul jocului culorilor alb și negru, al luminii și umbrei, al suprafețelor pozitive si negative. Atenției privitorilor nu le scapă nici cele mai mici adâncituri ale suprafeței, îi privesc toate fețele reprezentate. Mesajul este temporalitatea și problematica omului robotizat pe parcursul căutării identității de sine.

SZENTES Zágon este artist plastic, fotograf și designer clujean, originar din Miercurea Ciuc. Pânzele sale pătrate, de 80×80 cm înfățișează formațiuni amorfe, creaturi terestre sau maritime bizare, toate pictate în culori stridente. Abundând în detalii lucrate cu minuțiozitate, lucrările sale sunt expresii ale existenței de dincolo de experiențele cotidiene, de o familiaritate suportabilă sau insuportabilă, ale speranței că undeva în depărtare există și alte universuri.

Articolul precedentLa 19 ani a fost prins de trei ori la volan, deşi nu deţine permis de conducere
Articolul următorMinistrul Transporturilor, Răzvan Cuc, va verifica stadiul lucrărilor de pe șantierele loturilor de autostradă Iernut – Chețani și Chețani – Câmpia Turzii