O noapte întreagă a rezistat un telefon mobil uitat pe o masă, la un fast-food, chiar în centrul orașului Gherla.

Apoi, câteva minute bune i-au trebuit unei femei să pună mâna pe el.

S-a întâmplat joi dimineață la Gherla, chiar în centrul orașului. Este uimitoare meticulozitatea cu care s-a pregătit o femeie să ia telefonul de pe masa aflată în fața unui fast-food.

Puțin după ora 7, femeia, îmbrăcată elegant, trece prin centru. Prin apropiere nu e țipenie de om. Observă telefonul pe masă, dar își continuă drumul. Ispita însă nu-i da pace. Revine în câteva clipe și maschează telefonul cu o bucată de carton. Parcă vrea să-l protejeze, să nu-l vadă și să-l ia cineva. Și pleacă.

După alte 10 minute, provocarea își face efectul. Femeia revine, ia telefonul și pleacă. Nu știa însă că o camera video de supraveghere i-a înregistrat fiecare mișcare.

Proprietarul telefonului și a terasei din centru închisese fast-foodul la miezul nopții de dinainte. Ajuns acasă târziu, și-a căutat telefonul, dar nu l-a găsit. Convins că l-a uitat în fast-food-ul ambulant, se culcă liniștit, cu gândul că-l va recupera dimineață.

A doua zi, caută telefonul peste tot, dar acesta  de negăsit! Omul e disperat, pentru că în telefon are fotografii și toate numerele de telefon ale cunoscuților. E momentul în care îi vine ideea să verifice imaginile de pe camera video de supraveghere. Atunci vede stupefiat tot ce s-a întâmplat. Anunță poliția, care începe cercetările în acest caz.

Am apelat dimineață pe numărul meu, telefonul încă suna, dar n-a răspuns nimeni. Apoi a fost închis”, a povestit proprietarul.

Femeia care și-a însușit telefonul are la dispoziție câteva zile pentru a-l returna, pentru că în caz contrar, riscă dosar penal și o pedeapsă destul de usturătoare.

Potrivit legii, fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut, sau de a dispune de acel bun ca de al său, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni, sau cu amendă. Legea mai spune că împăcarea înlătură răspunderea penală.

sursa: GherlaInfo.ro

Articolul precedentUniversitatea Babeş-Bolyai lansează un ghid pentru combaterea discriminării
Articolul următorVIDEO | Bărbat bătut de ţigani în parcarea spitalului din Dej ! Aceştia i-au vandalizat şi maşina