În acest sfârșit de săptămână, pe raza întregului județ au fost organizate acțiuni de amploare, identificarea și prinderea în flagrant a unor eventuali consumatori și distribuitori de droguri fiind printre principalele scopuri ale activităților.

La acțiuni au participat circa 100 de polițiști de ordine publică, rutieri, investigații criminale, criminaliști, de investigare a criminalității economice și polițiști de acțiuni speciale.

De asemenea, au fost angrenați polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca și din cadrul Serviciului pentru Imigrări al județului Cluj.

Acțiunile s-au derulat, cu precădere, pe raza municipiului Cluj-Napoca, fiind  efectuate controale în localuri publice, în trafic, precum și în parcuri sau alte zone de interes.

Principalele obiective ale activităților au fost: depistarea persoanelor care dețin și consumă substanțe cu efect psihoactiv, combaterea cerșetoriei, a prostituției și identificarea eventualelor victime ale traficului de persoane, verificarea modului de comercializare a produselor accizabile din tutun și alcool, prevenirea infracțiunilor comise cu violență și a celorlalte fapte antisociale, precum și combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice de către persoane aflate sub influența alcoolului sau altor substanțe.

În cadrul acțiunilor au fost legitimate și controlate sute de persoane.

**De exemplu, la data de 17 iunie a.c., în jurul orei 03:00, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat, de 31 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autovehicul pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, fiind sub influența substanțelor psihoactive. Cel în cauză a fost testat cu aparatul Drager Drugtest, rezultatul fiind pozitiv. Bărbatul a fost condus la unitatea medicală pentru recoltarea mostrelor biologice în vederea stabilirii substanței psihoactive. De asemenea, s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

**Doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, după ce au fost depistați conducând fără permis și sub influența alcoolului.

Astfel, la data de 16 iunie a.c., un bărbat, în vârstă de 33 de ani, a fost depistat conducând un autoturism pe strada Memorandumului, dinspre Piața Unirii înspre Bulevardul 21 Decembrie 1989, în spatele unui troleibuz, pe banda dedicată mijloacelor de transport în comun. Acesta avea o concentrație de peste 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat și nu avea permis de conducere.

De asemenea, la data de 17 iunie a.c., în jurul orei 05:40, un tânăr, de 29 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea autovehiculul pe strada Platanilor, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un alt autoturism. În urma accidentului a rezultat rănirea unei pasagere. Tânărul nu avea permis de conducere și avea o concentrație de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

**Polițiștii de investigare a criminalității economice au sancționat o societate comercială, din Cluj-Napoca, cu o amendă de 20.000 de lei, după ce au găsit băuturi alcoolice pentru care reprezentanții societății nu au putut prezenta documente de proveniență. Au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 3.500 de lei.

**Polițiștii antidrog au depistat în Piața Muzeului, doi tineri, din Cluj-Napoca, care aveau asupra lor plicuri cu substanțe psihoactive (aproximativ 2 grame). În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de droguri în vederea consumului propriu, substanțele fiind ridicate.

Acțiunile cu efective mărite, în sistem integrat, vor continua, în vederea menținerii unui climat de siguranță. Rugăm cetățenii să vină în sprijinul autorităților, iar în situația în care observă persoane care prezintă simptome ale consumului de droguri, să reacționeze și să solicite sprijin medical de specialitate, pentru investigarea celor în cauză și luarea măsurilor care se impun.

Articolul precedentPakistanez depistat cu şedere ilegală în Cluj! Acesta nu va mai putea intra în România timp de doi ani
Articolul următorConcert de jazz în groapa de gunoi Pata Rât, de lângă Cluj-Napoca