După 70 de ani de funcționare a rampei de la Pata Rât și de poluare constantă a mediului în toate aceste decenii, s-a pus capăt poluării și s-a trecut la epurarea levigatului.

„În prezent, procedeul de osmoză inversă e în desfășurare, levigatul e captat în cele două bazine. Prin procedura decantării, levigatul este epurat prin stație, iar ”mâlul” rezultat, concentratul, va fi preluat de o societate de profil. Consiliul Județean Cluj a pus, astfel, în funcțiune, singura stație de osmoză inversă din întreaga țară aferentă unor rampe neconforme de gunoi, toate celelalte rampe funcționând în condiții de poluare a mediului”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Județean.

Procedura finală are ca scop purificarea, respectiv filtrarea levigatului iar lichidul ce va rezulta, netoxic și total inofensiv pentru mediu, va fi evacuat în pârâul Zapodie.

”Este un pas important în finalizarea închiderii și ecologizării rampei de la Pata Rât, proces aflat în derulare. Important e faptul că scurgerile de levigat au fost complet oprite iar procedura de epurare a demarat și se derulează în condiții optime” a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

 

 

Articolul precedentUn bărbat și-a pus capăt zilelor din cauza singurătății
Articolul următorTIFF organizează o luptă între roboți realizați de liceeni clujeni