Consilierii județeni PSD l-au acuzat pe liderul administrației județene, Alin Tișe (PNL), că ține pe loc în mod voit proiectul de investiție din parcul industrial Tetarom I, pentru a-și asigura sporul salarial cuvenit din derulare de proiecte europene. Reprezentantul PSD, Remus Lăpușan a subliniat că nu există niciun alt motiv plauzibil care să justifice întârzirea unor lucrări care puteau fi începute încă de anul trecut. „Gurile rele spun că liderii Consiliului Județean au interes să țină pe loc proiectele finanțate din bani europeni, să le tot lungească până la limită, ca să-și poată încasa sporurile care se adaugă la salariile lor de șefi”, a spus Lăpușan.

Proiectul de investiție din cadrul Tetarom I, care implica extinderea cu noi hale și clădiri de birouri, s-a finalizat încă de anul trecut, numai că din pricina unor alunecări de teren, survenite la dealul din vecinătatea parcului, a fost afectată calea de acces spre noile investiții. Consiliul Județean a comandat o expertiză, pentru a demara lucrări de consolidare a dealului respectiv, astfel că recepția investiției din Tetarom a fost amânată. Consilierul PSD, Remus Lăpușan, a arătat că bugetul pentru consolidarea dealului a fost aprobat încă de anul trecut, dar că administrația județeană nu a finalizat nici până la această oră licitația pentru angajarea unui constructor. Mai mult, Lăpușan a atras atenția că că administrația județeană clujeană va avea obligația să returneze Uniunii Europene 18,5 milioane de lei dacă până în decembrie 2018 nu va reuși să dea în folosință investiția realizată în parcul Tetarom I.

Tișe aruncă responsabilitatea în cârca „firmelor de casă ale PSD”

Liderul Consiliului Județean, Alin Tișe, nu a venit cu un răspuns concret în ce privește întârzierea licitației pentru angajarea lucrărilor de consolidare a versantului din vecinătatea Tetarom, în schimb s-a dezlănțuit împotriva PSD. Tișe susține că firma de casă a PSD ar fi depozitat în pădurea Hoia molozul care ar fi declanșat alunecările la dealul care se învecinează cu parcul Tetarom. „Dacă tot sunt atât de preocupați de eficienta utilizare a banilor publici, PSD-iștii să aducă înapoi la bugetul județului banii furați de firmele lor de casă de la Aeroport și Centrul de Deșeuri. Tot ei strigă ca din gură de șarpe, după ce firma lor de casă a depozitat în Hoia molozul care a declanșat alunecarea de teren de la Tetarom. Recepția parțială a clădirilor deja edificate, propusă ca și așa-zisă soluție, nu rezolvă problema în niciun fel. Nu există posibilitatea legală de a da în folosință aceste clădiri câtă vreme expertizele și studiile confirmă faptul că terenul e încă în mișcare și că există riscul unor noi alunecări de teren.Doar niște inconștienți și iresponsabili și-ar putea asuma riscul de a pune în pericol viețile oamenilor ce ar urma să lucreze în acele imobile!”, a transmis Tișe. El a adăugat că în prezent se așteaptă soluționarea de către CNSC a contestației depuse în cadrul procedurii de licitație după care va începe execuția lucrărilor de stabilizare a versantului de la Tetarom.

Firma Hidroconstrucția a fost desemnată câștigătoarea acestui contract, însă firma Kranz a atacat soluția comisiei de licitație la CNSC.

 

 

Articolul precedentRegizorul clujean Tompa Gábor a fost desemnat președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
Articolul următorEuroparlamentarul clujean Daniel Buda despre incompetența Guvernului de a accesa fonduri europene pentru infrastructură