Mirosul de parfum pe care îl lași în urmă spune multe despre tine. Adesea, ne întrebăm care sunt notele potrivite pentru fiecare sezon și ce ar trebui să alegem astfel încât să ne definească personalitatea. Vara, de pildă, aromele dulci sunt de evitat, la fel și cele lemnoase, totul în favoarea florilor. Mirosurile florale sunt cele mai populare și se regăsesc în numeroase tipuri de parfumuri.
Notele de bază sunt cele care se păstrează ore bune de la aplicarea parfumului și sunt în strânsă legătură cu PH-ul pielii, ca persistență. De partea cealaltă, notele de vârf reprezintă mirosul emanat în primele minute de la pulverizare. Vara, ambele duc spre floral și citric, mirosuri fresh, ușor de suportat în combinație cu căldura de afară.
Iată câteva sfaturi în alegerea notelor de parfum potrivite în sezonul cald:
Mirosurile florale și de citrice, favorite în anotimpul cald
Căldura amplifică mirosurile, astfel că în ceea ce privește parfumurile sunt indicate cele fresh, cu note discrete și care lasă o aromă plăcută după fiecare adiere de vânt. Fie că preferi un parfum Armani, Dior, Guerlain sau Dolce & Gabbana, trebuie să ții cont de faptul că vara notele florale te vor “îmbrăca” în cele mai suave miresme. Optează pentru iasomie, mosc, trandafir sau paciuli pentru notele de bază, în timp ce pentru cele de vârf poți alege frezie, magnolie, lăcrămioară sau chiar mentă. Combinațiile de note florale fresh vor oferi pielii tale un miros aparte.
Notele lemnoase și dulci sunt de evitat
Fiecare femeie are un parfum de care nu s-ar despărți niciodată, însă dacă se întâmplă să fie unul dulce, cu note de bază lemnoase și cu un miros puternic de vârf, atunci e important de știut că acesta trebuie folosit în anotimpurile reci sau chiar și vara, însă doar la un eveniment de seară. Motivele sunt lesne de înțeles. Mirosurile puternice ale parfumurilor se intensifică și mai mult într-o zi călduroasă și devin prea grele pe caniculă, vara.
De ce ai nevoie de un parfum de vară?
Căldura, respectiv frigul, reglează intensitatea parfumului folosit. Așa se face că atunci când sunt multe grade în termometru notele puternice și grele vor emana un miros mult prea puternic ce adesea îi poate crea disconfort inclusiv persoanei care-l poartă. În mod cert ți s-a întâmplat să te alegi cu o senzație neplăcută atunci când ai stat în prezența cuiva care mirosea mult prea puternic a parfum. Aromele sunt intensificate de căldură, în ciuda faptului că parfumul se evaporă mult mai rapid. În zilele reci efectul este invers, căci aerul rece are capacitatea de a păstra pe piele parfumul timp îndelungat.
Unde aplici parfumul pentru a-l face să reziste mai mult?
Se spune că punctele ideale ale corpului unde poate fi aplicat parfumul pentru a-și păstra mirosul timp îndelungat sunt cele în care există puls. Astfel, gâtul este cea mai populară zonă de aplicat parfumul, la fel și încheieturile mâinilor. Specialiștii în licori parfumate susțin însă că avem la dispoziție posibilități nenumărate de-a pulveriza parfumul preferat pe piele, fără să fie nevoie să exagerăm. Vara, de exemplu, este recomandat ca parfumul să fie aplicat imediat după duș, atunci când porii sunt deschiși și pot asimila mai bine aromele, care se vor fixa pe piele.
Dacă obișnuiești să aplici parfumul pe încheieturi, nu freca ulterior mâinile. Pulverizează pe ambele, eventual și la încheieturile de la coate și așteaptă câteva secunde ca parfumul să pătrundă în piele. Dacă femeile aplică cel mai des parfumul pe gât și decolteu, bărbaților li se recomandă gâtul și umerii, precum și partea din spate, adică ceafa.
În cazul în care ai constatat vreo alergie la parfum, evită să-l pui în contact direct cu pielea și pulverizează pe haine, dar cu grijă, pentru a te asigura că nu rămân pete inestetice.
Nu uita că indiferent de anotimp, parfumul pe care-l porți trebuie să te reprezinte și să fie în ton cu personalitatea ta. Vara, alege note florale intense dacă adori parfumurile puternice și dozează cantitatea astfel încât aroma să te învăluie discret, și nu pregnant sau înțepător.