Aproximativ 300 de absolvenţi ai Facultăţii de Medicină din Cluj-Napoca au anunţat că vor protesta miercuri, 16 octombrie, în centrul oraşului.

Tinerii medici sunt nemulţumiţi de faptul că examenul de Rezidenţiat a fost amânat, iar în aceste momente nu se ştie ce se va întâmpla cu viitorul lor.

Din ianuarie 2020, aceştia ar fi trebuit să se ocupe de tratarea bolnavilor, însă acest lucru nu mai este posibil.

Pentru că nu putem sta cu mâinile-n sân să aşteptăm şi pentru că timp de învăţat este, ne vedem în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca să atragem atenţia că este inadmisibla bătaia de joc a celor din conducerea României. Fie că eşti absolvent sau nu, student la medicină, farmacie, medicina dentară sau nu, acest lucru ne afectează în mod indirect pe toţi. Ne vedem MIERCURI în piaţă!

Pentru cei care doresc mai multe informaţi referitoare la situaţia de faţă: examenul de rezidenţiat permite absolvenţilor de medicină (medicină generală, dentară, farmacie) să-şi aleagă o specialitate şi să-şi înceapă cariera de medic. Guvernul României a transformat examenul într-un joc politic negăsind o soluţie pentru semnarea documentelor necesare derulării acestui examen (din cauza lipsei unui Ministru al Educaţiei), examen care ar fi trebuit să aibă loc în 17 noiembrie.

Dată nou propusă este 8 decembrie 2019, însă şi în jurul acestei date planează nesiguranţa din cauza instabilităţii actuale şi riscă să sufere o nouă amânare, lucru care nouă absolvenţilor ni se pare jignitor şi un afront adus muncii depuse de fiecare din noi în toţi aceşti ani de studiu, nefăcând nimic altceva decât să destabilizeze atât psihicul nostrul, cât şi pregătirea acestui examen deosebit de important” au transmis organizatorii protestului.