Al doilea concert din turneul Classic Unlimited 2018, proiect dedicat promovării muzicii clasice în locuri speciale, a avut loc sâmbătă, 27 octombrie, la Cluj, în tipografia Daisler Print House.

Peste 120 de persoane au putut intra într-o reală stare de bine ascultându-l pe pianistul Bogdan Vaida interpretând piese de Sergei Prokofiev, Johannes Brahms, Claude Debussy, Franz Schubert, George Enescu și Ciprian Pop într-un spațiu cu totul diferit de o sală de concerte.

Sunt fericit ori de câte ori am ocazia să aduc muzica clasică în atenția celor mai puțini familiari cu ea și mă bucur când văd că se creează o legătură între muzică și spectatori, așa cum s-a întâmplat la acest concert. De altfel, muzica clasică nu este rezervată pentru elite, ci pentru oricine este dispus să o asculte și acest lucru se simte foarte bine în turneul Classic Unlimited’’, a spus pianistul Bogdan Vaida.

Pe parcursul recitalului, Bogdan Vaida a prezentat într-un stil personal fiecare piesă în parte, dând astfel publicului ocazia de a înțelege și a se apropia cât mai mult de piesele din repertoriu.

„L-am găzduit pentru a doua oară pe Bogdan Vaida și al lui Classic Unlimited în spațiul în care ne petrecem cea mai mare parte a fiecărei zile. Într-un fel putem spune că l-am invitat pe Bogdan în casa noastră și, alături de el, alți peste 100 de oameni cunoscuți sau nu, uniți însă de dragostea pentru muzica clasică. Ne bucurăm că am putut împărtăși această experiență unică în sediul Daisler Print House, o afacere de familie orientată spre oameni. Îi mulțumim pentru vizită și deja ne pregătim pentru anul viitor’’, a explicat Andi Daiszler, manager marketing Daisler Print House.

Cel mai bine ne simțim atunci când cântăm acasă la prieteni, așa cum s-a întâmplat în această seară. A fost primul concert la Cluj din acest turneu, dar ne vom reîntoarce în 20 noiembrie cu aceeași bucurie de a asculta muzică clasică în compania prietenilor și susținătorilor noștri’’, a declarat Alin Vaida, directorul executiv Fapte, asociația care organizează turneul.

Turneul Classic Unlimited continuă în această toamnă cu alte 8 concerte după cum urmează:

  • 8 noiembrie – Iași – Sediul companiei Thinslices
  • 10 noiembrie – Reghin – Fabrica de mobilă Dalin
  • 13 noiembrie – Târgu Mureș – Uzina Foto

 

Articolul precedentAtelier de creare de conţinut la Facultatea de Istorie şi Filosofie a UBB
Articolul următorEveniment comemorativ la Cluj în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv