Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj a organizat un antrenament de pregătire pentru salvatorii montani voluntari.

Salvare din pereții defileului 

Desfășurat pe versanții abrupți din Cheile Turzii, scopul acestui antrenament a fost acela de repetare a tehnicilor de salvare din verticală și din teren accidentat și, respectiv, aplicarea lor practică pe teren. Astfel, o echipă de salvatori montani a simulat o salvare din pereții defileului, victima fiind evacuată din verticală până pe poteca turistică cu ajutorul tehnicilor de corzi, extrem de folosite la evacuarea victimelor în timpul verii.

Acest exercițiu a fost organizat în special pentru voluntarii și aspiranții Salvamont Cluj, în scopul exersării și repetării tehnicilor de salvare învățate, precum și pentru pregătirea în vederea obținerii atestării de salvator montan.

„E o inițiativă bună întrucât asigură tuturor salvatorilor montani, fie ei angajați sau voluntari, un nivel de pregătire optim, astfel încât să poată interveni în orice moment, în mod corespunzător, pentru salvarea turiștilor”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

 

Articolul precedentCalendar pentru Spitalul Regional de Urgență: obținerea finanțării europene de 50 de milioane de euro, până la final de an
Articolul următorGALERIE FOTO. Drumul spre Aeroportul militar de la Luna, în reparații