Șeful Inspectoratului Școlar Județean Cluj (IȘJ), Valentin Cuibus, a anunțat că lucrările la noua clădirea cu fațadă din sticlă, de pe strada Argeș, ar urma să se finalizeze până în luna septembrie. „Sperăm ca din septembrie să ne putem muta în această clădire. De altfel, am început și procedura pentru achiziție de mobilier și sper că nu vom mai întâmpina alte probleme”, a informat Cuibus într-o conferință de presă.

Lucrările de construcție a sediului IȘJ Cluj au început încă din 2009, fiind evaluate la peste 18 milioane de lei. Cum firma care a câștigat inițial contractul de lucrări (Construdava) a intrat în insolvență, proiectul a rămas nefinalizat timp de mai mulți ani. IȘJ a reușit să angajeze un nou constructor doar în 2017. „Am pierdut bani și foarte mult timp, din păcate. Două licitații am fost nevoiți să reluăm din pricina contestațiilor”, a subliniat Cuibus. Firma clujeană TCI a câștigat anul trecut contractul de lucrări, angajându-se că va finaliza clădirea până în septembrie 2018. Proiectul a fost împărțit în două etape: clădirea cu fațadă din sticlă care va adăpăsti sediul IȘJ precum și o bază sportivă cu bazin de înot și sală de sport pentru Clubul Școlar Sportiv „Viitorul”. Nu se știe, însă, când se vor aloca fonduri pentru baza sportivă prevăzută în cadrul acestui proiect de investiție. „Ministerul Educației a alocat finanțare doar pentru clădirea noastră. Pentru baza sportivă nu sunt bani. Facem acum demersuri la Compania Națională de Investiții să preia ei acest proiect, pentru că alte soluții de finanțare nu avem la dispoziție”, a precizat Cuibus.

Articolul precedentGreva generală în sănătate, dacă guvernanții nu se țin de cuvânt
Articolul următorPoliticienii maghiari cer ca locurile bugetate din universități să fie alocate pe criterii de performanță