Un bărbat a fost dat dispărut sâmbătă seara pe Lacul Beliș, echipaje de salvare ale ISU Cluj și Salvamont Salvaspeo pornind în căutarea lui. Potrivit unor surse apropiate anchetei, bărbatul este Adrian Zaharia, șeful APIA Cluj. Căutările continuă de mai bine de 12 ore, fiind reluate în această dimineață.

„În cursul serii de sâmbătă, 22 iulie, a fost primit un apel pe numărul unic de urgență 112, imediat după ora 22.00, care anunța faptul că o barcă care se învârte în cerc pe lacul de acumulare Beliș-Fântânele, în apropierea barajului”, se arată într-o informare a ISU Cluj.
Au fost demarate căutări pe luciul apei cu o barcă din cadrul Detașamentului de Pompieri Huedin, una a serviciului Salvamont-Salvaspeo și alte două bărci civile. Din păcate căutările au fost fără rezultat până la orele 24.00, când s-au încetat temporar căutările.
În cursul dimineții, în jurul orei 6.30, un echipaj de scafandri al ISU Arad a ajuns la lacul Beliş-Fântânele pentru a relua căutările. Ei sunt sprijiniți de două bărci, dintre care una dotată cu sonar pentru căutări, și un echipaj SMURD de prim-ajutor din cadrul ISU Cluj.
Adâncimea apei, în apropierea barajului Beliş-Fântânele, poate ajunge peste 100m, ceea ce limitează intervenția scafandrilor autorizați până la 40m (scafandrii ISU şi Salvaspeo). Acest tip de scufundări se pot efectua doar cu echipamente specifice, diferite de cele pentru scufundări până la 40m, ce trebuie să protejeze scafandrii de narcoza azotului şi toxicitatea oxigenului.
Articolul precedentSubcarpați concertează sâmbătă la Electric Castle
Articolul următor”U” BT va juca tur preliminar pentru accederea în FIBA Europe Cup