Cluj-Napoca este orașul cu cea mai mare ofertă de relaxare și sport raportat la populație, cu 27 de locații la suta de mii de locuitori. Astfel, nu e de mirare că peste 15.000 de angajați din Cluj, abonați ai rețelei 7card, au făcut anul trecut 600.000 de ore de mișcare, consumând peste 300 de milioane de calorii, arată un studiu efectuat de 7card, cea mai mare rețea de centre sportive din România. Cea mai activă zi din 2018 a fost 19 martie, iar începutul de săptămână pare să-i îmbie cel mai mult la mișcare pe clujeni, deoarece în zilele de luni s-a înregistrat cel mai mare trafic în sălile de sport.
Portretul clujeanului activ arată astfel: 42% sunt femei și 58% bărbați. Momentul zilei în care cei mai mulți clujeni merg la relaxare sau sport este după job, intervalul orar în care sunt cei mai activi fiind între orele 17.00 și 18.00. De altfel, și angajatorii încurajează mișcarea, de aceea de multe ori abonamentul la sală este oferit ca beneficiu extra-salarial în multe companii din zona IT, bănci, outsourcing sau din sectorul public. ,,În pricipiu, se apelează la un astfel de serviciu pentru că angajatorii își doresc să dezvolte o relație cu proprii angajați și nu doar că își doresc, ci și fac pași concreți către lucrul acesta. Angajatorii înțeleg că este o modalitate foarte bună de a susține aceste relații prin a le oferi avantaje care să-i răsplătească pentru o muncă bine făcută, pentru implicare în obiectivele pe care și le propune compania respectivă și pentru că asta, într-un final, va însemna pentru companiile respective păstrarea și motivarea forței de muncă pe care o au și îi va face mai atractivi ca angajatori”, ne-a declarat Dan Moraru, Director Comercial și Marketing.
Media de vârstă a clujeanului abonat 7card este de 30 de ani, cel mai tânăr având 4 ani, iar cel mai vârstnic având 65 de ani. Studiul mai arată că activitățile preferate ale clujenilor sunt, în ordine: Fitness&Aerobic, Pilates și Cycling&Spinning. O creștere semnificativă în preferințe au avut-o însă și Kangoo Jumps, TaeBo și Yoga.