Peste 40 de specialiști din mai multe state vor dezbate provocările Uniunii Europene în cadrul conferinţei internaţionale Communicating EU organizate, în perioada 13-14 decembrie 2018, de Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.

Communicating EU va cuprinde dezbateri despre Uniunea Europeană într-un context crucial pentru acest proiect politic: iminența Brexit și alegerile europarlamentare din luna mai a anului 2019, evenimentul fiind organizat într-un moment foarte important pentru România, ţară care va prelua, din 1 ianuarie 2019, Președinția turnantă a Consiliului Uniunii Europene.

La Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării și-au anunțat prezența, pe parcursul celor două zile, aproximativ 40 de specialiști din țară (Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea din București, SNSPA, Universitatea din Oradea), dar și din străinătate (Olanda, Finlanda și Polonia), temele principale ale conferinței fiind euroscepticismul, minoritățile și statul de drept.

Conferința Communicating EU va pune bazele unei rețele internaționale de specialiști care se vor reuni anual pentru a propune soluții pentru cele mai presante probleme de pe agenda europeană.

Deschiderea conferinței va avea loc joi, 13 decembrie 2018, la ora 11:00, la sediul FSPAC din strada Minerilor nr. 85, sala T1.

Articolul precedentUBB Cluj este prima universitate a țării conform Metarankingului Universitar 2018
Articolul următorEdiţia a VIII-a a turneului caritabil de amatori Volei2Give a strans 8100 de lei pentru copii