Actorii Teatrului Maghiar de Stat din Cluj vor juca pe scena Teatrului Vígszínház din Budapesta.

Mai exact acolo vor fi jucate două spectacole: Neguțătorul din Veneția de William Shakspeare și Homemade.

Luni, 6 mai 2019, de la ora 19:00, se va juca spectacolul Neguțătorul din Veneția de William Shakspeare, pus în scenă de Gábor Tompa, iar marți, 7 mai 2019, de la ora 19:30, se va juca  spectacolul colectiv Homemade.

Neguțătorul din Veneția aduce în prim plan elita financiară a lumii pentru care profitul este unicul Dumnezeu, iar deciziile sunt luate în funcţie de interese. Spectacolul înfățișează o lume rece, cu o tehnologie modernă, unde, prin contrast, pasiunile sunt intense: iubire, trădare, răzbunare, egoism, narcisism, revoltă, spectacolul propunându-și să trezească în publicul spectator trăirea simultană a unor sentimente contradictorii. Din distribuție fac parte actorii: Gábor Viola, Balázs Bodolai, Ervin Szűcs, Loránd Farkas, Szabolcs Balla, Péter Árus, Andrea Vindis, Csilla Albert, Alpár Fogarasi, Zsolt Bogdán, Éva Imre, Róbert Laczkó Vass, Csaba Marosán, Attila Orbán, Áron Dimény, Loránd Váta, Paco Alfonsín, Ferenc Sinkó, Melinda Kántor și János Platz.

Homemade este inspirat de relația părinte-copil, iar la baza lui au stat un număr de 70 de interviuri realizate cu tineri și părinți, coordonați fiind de psihologii și sociologii implicați în proiect. În urma acestor interviuri, care au însumat aproape 900 de pagini, dramaturgii Réka Biró și Katalin Deák au scris, sub coordonarea regizoarei Márta Vargyas, scenariul spectacolului. Procesul de creație a fost completat de un workshop de o săptămână susținut de regizorul András Urbán, din Subotica, Serbia. Inovația acestui proiect a constat și în faptul că fiecare participant și-a putut însuși mai multe roluri; cu toții au fost actori, au scris texte, au reflectat și au pus întrebări. Din echipa spectacolului fac parte actorii: Csilla Albert, Áron Dimény, Andrea Kali, Melinda Kántor, Csaba Marosán, Rudolf Molnár, Júlia Laczó, Gizella Kicsid, Ágnes Szucher și Dorottya Balogh.

Articolul precedentS-au ales câștigătorii concursului Art in the Park
Articolul următorS-a asfaltat drumul care traversează localitatea Panticeu