Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că testele de planeitate efectuate în aceste zile de o echipă mixtă coordonată de DRDP Iași, pe loturile 3 și 4 Sebeș –Turda, reprezintă „o nouă verificare de măsurare a planeității și rugozitătii drumului, în profil longitudinal”.

„Actualele teste de planeitate sunt efectuate cu dreptarul de 3 m (LATA), un dispozitiv atestat metrologic, care arată cu o acuratețe de 100 % nivelul de uniformitate al căii de rulare, pe suprafața măsurată, sub acest dreptar și se exprimă în mm. Rugozitatea este măsurată pe lotul 3 al autostrăzii Sebeș-Turda cu pendulul, un instrument de asemenea atestat metrologic, care oferă informații relevante despre aderența căii de rulare. Testele care se realizează acum pe cele două loturi ale autostrăzii Sebeș-Turda au ca scop să ofere CNAIR siguranța că antreprenorii și-au respectat exigențele calitative, asumate prin proiectele proprii”, se arată într-un comunicat.

Potrivit CNADNR, se dorește să se stabilească și dacă modul în care au fost executate lucrările respectă exigențele minime de calitate prevăzute de reglementările tehnice și de legislața în vigoare. Aceasta în contextul în care verificările complexe, efectuate anterior au arătat o posibilă nerespectare de către constructori a propriilor proiecte și a exigenţelor minime care derivă din reglementările tehnice în vigoare.

Articolul precedentKlau Iohannis la Cluj: „Nu toți copiii au oportunitatea de a accesa o educație de calitate”
Articolul următorCJ Cluj dă 130.000 de lei pentru o strategie de informatizare a județului