Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) a anuntat prin intermediul unui comunicat de presă că a realizat în această săptămână primele transplanturi pediatrice din acest an.

„În primele două zile ale săptămânii, au fost realizate primele transplanturi pediatrice din acest an. A fost vorba de un transplant la un băiat de 13 ani din Braşov care a primit un rinichi de la mama sa şi de o fată din judeţul Timiş, care a primit un rinichi de la un donator pediatru cu moarte cerebrală, în vârstă de 14 ani, de la Oradea. Al doilea rinichi al donatorului de la Oradea, a fost transplantat unei tinere de 19 ani, din Satu-Mare, care avea insuficienţă renală cronică de la vârsta de 13 ani”, se arată în comunicat.

În cursul anului 2018, la ICUTR au fost făcute 32 de transplanturi renale. La începutul anului trecut datoria acumulată de ICUTR din anul 2013 ajunsese la 1,7 milioane de lei. În plus, la finalul anului 2017,  conturile din Trezorerie şi din bănci ale institutului au fost blocate.

Articolul precedentDana Gârbovan: „Raportul preliminar al Comisiei de la Veneția nu este atât de catastrofal”
Articolul următorClujul, în topul național al numărului de firme închise