Locatari din patru blocuri de pe strada Gârlei din Gherla, judetul Cluj, au rămas fără apă.

Pe 18 februarie, Compania de Apa a înștiințat Asociația Locatarilor „Prietenia” că urmează să se procedeze la sistarea alimentarii cu apă, din cauza datoriilor acumulate în ultimele luni, scrie GherlaInfo.ro.

De exemplu, la blocul R2, restanțele din ultimele șase luni totalizează 9,733 de lei. Oamenii spun că au aflat că la cele opt scări afectate, datoriile sunt de aproximativ 16.000 de lei.

Debranșarea s-a făcut luni dimineață în jurul orei 8, lâsând zeci de familii, multe cu copii mici, chiar nou-născuți, fără utilitatea elementară, apa.

În aceste conditii, zeci de oameni nemulțumiți au ieșit în stradă. Luni în jurul orei 17 s-au deplasat la locuința administratorului asociației pentru a cere socoteală. „Noi ne-am plătit toate datoriile, cum să ne lase fără apă?” au spus ei.

Explicația primită a fost aceea că de la Asociație s-au plătit cu banii încasați datoriile altor restanțieri și că nu ar mai fi bani în visterie.

Întrucât situația ar fi putut degenera, la discuții a intervenit și un echipaj de la Poliție și Jandarmerie.

Oamenii legii au discutat cu femeia care administrează asociația de locatari și au încheiat un proces verbal. Locatarii au fost îndemnați să meargă la poliție și să facă o sesizare în acest caz, iar organele în drept să verifice ce s-a întâmplat cu banii.

Locuitorii din zonă mai spun că au aflat că nici Salubritatea nu a fost plătită de un an de zile, deși s-au făcut încasări în acest sens.

Până la lămurirea situației, apa nu va mai curge la robinete la blocurile cu probleme de pe strada Gârlei. Compania de Apă i-a mai anunțat pe cei afectați că apometrele de la scările de bloc au fost demontate și că rebranșarea se va face după achitarea datoriilor, după achitarea taxei de rebranșare.

sursa video/text: GherlaInfo.ro

Articolul precedentFOTO | Fetiţă de 8 ani dată dispărută! A plecat singură de la şcoală
Articolul următorTrei comune din Cluj duc lipsa unui medic de familie