Joi începe cea de-a VIII-a ediție a evenimentului Zilele Clujului. Evenimentul este organizat de Primăria Cluj și va avea loc în perioada 17-20 mai.

Festivalul de suflet al clujenilor cuprinde 5 scene, peste 100 evenimente, care se vor desfășura în peste 30 de locuri din Cluj-Napoca.

Tema ediției: ANUL CENTENARULUI 

„Festivalul de suflet al clujenilor și-a consolidat statutul de pilon important în identitatea culturală a orașului, fiind dedicat tuturor categoriilor sociale și de vârstă. Zilele Clujului reflectă comunitatea căreia i se adresează: deschisă, creativă, dinamică. Tema ediției 2018 este  Anul Centenarului – Sărbătoarea a 100 de ani de la Marea Unire a României. Peste 100 de parteneri s-au alăturat Primăriei Cluj-Napoca în organizarea activităților și evenimentelor din program. Astfel, Zilele Clujului 2018 vor reflecta multiplele dimensiuni ce caracterizează comunitatea noastră, la un secol de la Marea Unire, precum cultură, educație, inovare, business, sport”, au spus reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca.

Programul

Joi, 17 mai, ora 13:00- „Studenții dau culoare Clujului 2.0”, cu ajutorul pudrelor colorate ce vor fi utilizate pentru a transforma Piața Unirii într-un mozaic viu, oferind un start energic festivalului de suflet al orașului.

Studenții clujeni se reunesc joi, 17 mai 2018, de la ora 11.30 pe platoul Sălii Polivalente, pentru a lua parte la Parada Studenților, eveniment care marchează încheierea anului universitar.

Începând cu ora 21:00, Piața Unirii va găzdui Seara de teatru a Zilelor Clujului. Pe scena principală a festivalului va avea loc spectacolul concert pe muzica Adei Milea, după peripețiile Bravului Soldat Švejk, scris de Jaroslav Hasek, tradus de Jean Grosu și pus în scenă de Teatrul Național Cluj-Napoca.

Vineri, 18 mai, ora 18:00 – „Rapsodia copiilor”: peste 1000 de elevi, alături de orchestra simfonică „Young Famous Orchestra”, sub bagheta dirijorului Vlad Agaghi, vor oferi un spectacol inedit dedicat Centenarului.

Seara de vineri va continua cu concertele artiștilor Antonia, Compact, The Motans și Voltaj.
Un impresionant spectacol de video mapping va încheia, de la ora 22:45, a doua zi a festivalului.

Programul festivalului Zilele Clujului 2018  

Conferința ”2018 – Centenarul Unirii României”

Conferința va avea loc în 17 mai, ora 10.00, în Sala de Sticlă a Primăriei Cluj-Napoca și este organizată de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Consiliul Civic Local, Academia Română, Universitatea ”Babeș-Bolyai” și Asociația LOG. Accesul este liber.

În cadrul conferinței, rectorul UBB, Ioan Aurel Pop, va susține prezentarea cu titlul “Locul românilor în Europa la un secol de la Marea Unire”  

Articolul precedentCrater uriaș pe un drum național
Articolul următorPremieră la Cluj. Procedura inedită de epurare a levigatului de la Pata Rât