Astăzi, 6 mai 2020, a fost realizată recepția Unității de Suport Medical Cluj-Napoca de la Sala Polivalentă BTarena.

Sala, care până de curând găzduia mii de suporteri la competiții sportive sau participanți la concerte, conferințe, târguri de cariere și multe alte evenimente naționale și internaționale, este acum amenajată într-un centru de spitalizare cu 358 de paturi.

Suntem pregătiți pentru scenarii la care sperăm să nu ajungem vreodată. (…) Mulțumim, Auchan și tuturor celor care s-au implicat în pregătirea și realizarea acestui proiect: autorități publice, societate civilă și mediul de afaceri.” a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Costul amenajării a fost suportat de Auchan România împreună cu instituțiile partenere (aprox. 1 mil lei). Dotările existente vor intra în patrimoniul ISU Cluj și vor putea fi utilizate pentru situații de urgență.

Astăzi Clujul are acest plan de rezervă pentru situații, ultima linie a frontului în cadrul bătăliei împotriva coronavirusului.

La BTarena se poate operaționaliza deci, foarte rapid un centru de primire, triere, cazare și tratare a bolnavilor infectați cu coronavirus, cazurile mai grave urmând a fi transferate către alte unități spitalicești.

Imagine

 

Imagine

Articolul precedentVIDEO | Percheziţii în Cluj şi Vâlcea într-un dosar de proxenetism! Suspecţii au obţinut 1 milion de euro din prostituţie
Articolul următorMinistrul Vela a spus că nu vor fi impuse restricții de deplasare între localități după ce ieșim din starea de urgență