Numeroase site-uri care se ocupă cu analiza jocurilor video anunţau de curând că formaţia CFR Cluj va fi inclusă în FIFA 19.

După apariţia jocului, campioana România a fost de negăsit în cel mai popular simulator al „sportului rege”, scrie Mediafax.

Explicaţia este destul de logică. Conform surselor ProSport, CFR Cluj a ratat şansa de a reprezenta România în FIFA 19, pentru că a fost eliminată din preliminariile Ligii Campionilor.

S-ar părea că înţelegerea era clară: dacă CFR Cluj se califica în grupele Ligii Campionilor, campioana României ar fi fost introdusă şi în jocul FIFA 19, produs de EA Sports.

Din informaţiile ProSport, Viktoria Plzen a fost preferată în dauna ardelenilor. Campioana Cehiei s-a calificat în grupele Ligii Campionilor, astfel că apare şi în jocul FIFA 19. În joc apar şi echipe care nu s-au calificat în cupele europene, cum ar fi Helsinki, dar finlandezii mai fuseseră incorporaţi şi la ultimele două ediţii.

Situaţia este una tragi-comică, având în vedere că jocul video este în mare măsură dezvoltat în România, potrivit sursei citate.

CFR Cluj a fost eliminată rapid din preliminariile Ligii Campionilor. Ardelenii au intrat în competiţie din turul secund, unde au înfruntat Malmö, care s-a calificat după o victorie cu 1-0 în Gruia şi o remiză, scor 1-1, pe teren propriu. Campioana României nu s-a descurcat mai bine nici în preliminariile Ligii Europa.

Dudelange a devenit prima echipa din istoria statului Luxemburg care ajunge în grupele unei competiţii europene, după ce a eliminat CFR în playoff.

Cel mai valoros jucător român din FIFA 19 este Ştefan Radu, al cărui rating se ridică la 80. Podiumul este completat de Vlad Chiricheş, cu 78, respectiv Florin Andone, cu 77. La coadă se află Cristian Magerusan, portarul celor de la Bohemians Dublin, cu un rating de 53.

Jocul FIFA 19 a fost lansat pe 28 septembrie, iar pentru moment, preţurile pe piaţa din România sunt următoarele: PS4 şi Xbox One – 299.9 lei, PC – 279.9 lei, Xbox 360 – 279.9 lei şi Nintendo Switch – 285.9 lei.

Articolul precedentVirgil Ianțu se va întâlni cu studenții FSPAC
Articolul următorPieton rănit grav în centrul Clujului! Şoferul vinovat era băut