O urmărire de câţiva kilometri a avut loc ieri pe străzile din Dej dar şi prin localităţile învecinate. Cu poliţia pe urme, un şofer în vârstă de 33 de ani a gonit din Valea Luncii până în Gherla, întorcându-se mai apoi la Dej. După ce a fost oprit, când agentul s-au apropiat de maşină, a accelerat, iar un poliţist a căzut la pământ. Procurorii de la Dej au considerat că fapta nu întruneşte condiţiile unui ultraj.

Totul a început în jurul orei 13, când un echipaj de poliţie de la Dej acţiona cu pistolul radar în localitatea Valea Luncii în cadrul unei acţiuni care îi viza pe vitezomani, scrie Dejeanul.ro.

La un moment dat, agenţii i-au făcut semn să oprească unui şofer care a depăşit viteza legală, însă, în loc să tragă pe dreapta, acesta a accelerat.

Poliţiştii au anunţat prin staţie un alt echipaj care se afla la doar câţiva kilometri distanţă, şi au pornit în urmărirea acestuia. Şoferul nu a oprit nici la semnalele celui de-al doilea echipaj, şi cu poliţia în urma lui, a gonit până la intersecţia cu centura municipiului Gherla. Acolo a întors şi s-a îndreptat din nou spre Dej, dar în cele din urmă un alt echipaj l-a blocat în parcarea unui hotel de la intrarea în Dej.

Goană nebună a şoferului bistriţean era însă departe de final. Agenţii s-au apropiat de maşină pentru a-l imobiliza, însă, în acel moment, şoferul a accelerat şi a pornit din nou la drum. Atunci, unul dintre poliţişti a căzut la pământ. În cele din urmă, nu după mult timp, oamenii legii au găsit maşina şoferului abandonată în zona pădurii Bungar.

Peste doar câteva minute, bărbatul s-a prezentat la sediul poliţiei, spunându-le agenţilor că s-a speriat şi din acest motiv nu a oprit.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, dar s-a stabilit că nu consumase alcool. Chiar şi documentele îi erau în regulă, însă, verificându-l în baza de date, poliţiştii au aflat că şoferului i-a fost suspendat permisul de conducere în urmă cu o lună, în Cluj-Napoca. Atunci, acesta a contestat în instanţă măsură şi astfel, până la finalizarea procesului, permisul de conducere a rămas la el.

Astăzi însă, acesta a fost reţinut de către poliţiştii din Dej. Faptele bărbatului de 33 de ani din Bistriţa au fost prezentate şi procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej, pentru a fi tras la răspundere şi pentru ultraj, însă magistratul a considerat că nu sunt întrunite condiţiile ultrajului. Astfel, şoferul rămâne doar cu permisul suspendat pe o perioadă de 60 de zile.

După publicarea acestui articol, şoferul a contactat Dejeanul.ro şi a declarat că regretă ce s-a întâmplat, dar se grăbea la Cluj-Napoca unde soţia lui a fost implicată într-un eveniment rutier.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum poliţiştii încearcă să îl blocheze în parcare (DACIA LOGAN e maşină de Poliţie), însă şoferul BMW-ului nu dă semne că ar vrea să oprească şi accelerează. În imagini se observă şi momentul în care agentul cade pe zăpadă, după care se ridică rapid şi fuge pe jos după maşina, împreună cu ceilalţi colegi.

sursa:  Dejeanul.ro

Articolul precedentFOTO | Accident mortal pe centura Clujului, în Apahida! Un bărbat şi-a pierdut viaţa
Articolul următorFOTO | Sediul PSD Cluj a fost incendiat! Pompierii au stins flăcările