Fostul internațional român Gică Popescu s-a aflat luni la Cluj-Napoca pentru a inspecta gazonul de pe Cluj Arena, acolo unde în data de 16 iunie Generația de Aur a România va înfrunta echipa Legendelor Barcelonei, Popescu explicând că echipa sa este pregătită pentru a oferi un spectacol de neuitat fanilor români.

Gică Popescu a inspectat gazonul de pe Cluj Arena timp de mai bine de o jumătate de oră, timp în care a vorbit cu staff-ul de la Cluj Arena despre detaliile organizatorice. Fostul fundaș al naționalei s-a arătat mulțumit de gazon, glumind pe seama faptului că un teren prea bun i-ar dezavantaja pe „tricolori”, care se află pe ultima sută de metri cu pregătirea partidei.

„Gazonul chiar arată mai bine decât mă așteptam. Preferam să nu fie așa bun, pentru că dacă Barcelona are gazon bun, o să înceapă să ne paseze. Mi se pare foarte lat. Am început pregătirea acum două săptămâni la București. Sperăm ca săptămâna viitoare să ne vedem mai des și să facem față evenimentului. Nu va fi un meci ușor pentru Barcelona pentru că noi venim cu poftă de a juca împreună. Ei se antrenează în fiecare săptămână de trei ori și noi facem asta doar de o lună. Dar cred că publicul va aprecia că vede Generația de Aur și sunt sigur că va fi un spectacol de care își vor aminti mult timp de acum încolo. Este una dintre cele mai importante echipe ale legendelor Barcelonei, în ciuda faptului că este Campionatul Mondial și mulți au contracte cu televiziuni, de pe listă nu lipsesc Eric Abidal, Belletti, Anderson, de Boer și alți jucători importanți”,

Popescu a vorbit și despre Campionatul Mondial din Rusia, unde favoritele sale sunt Spania și Argentina „pentru Messi, care a făcut multe pentru Barcelona, dar care la echipa națională nu a prea reușit nimic”. El s-a arătat dezamăgit de faptul că România vede de la televizor și acest mondial și a recunoscut că nici un fotbalist din actuala generație nu este la nivelul unei echipe precum FC Barcelona.

„Nu văd nici un jucător care să aibă potențial de Barcelona. Nu neapărat la Barcelona, ci măcar la echipele importante. În meciuri amicale am fost foarte buni tot timpul, dar sper să fim așa și în meciurile oficiale. Nu m-aș raporta la meciul cu Chile, pentru că nu au avut titularii. E bine însă să câștigi, pentru că așa câștigi încredere, care vine din victorii pe care cu Cosmin Contra le-am obținut”, a mai spus el.

Popescu a mai vorbit și despre retragerea lui Bogdan Lobonț și a sus în glumă că „era timpul”, el fiind de părere că Lobonț are potențial pentru o carieră în antrenorat.

„Cu retragerea ți se pare potrivit, dar după un timp începe să-ți lipsească gazonul și viața de sportiv, care este extraordinară. Dar vine momentul. Din câte știu a făcut școala de antrenori, are experiență, a lucrat cu antrenori importanți și cred că are potențial”, a mai spus Gică Popescu.

Articolul precedentUn tânăr din Cluj a furat o maşină în valoare de 2000 de euro şi a vândut-o cu 350 de lei
Articolul următorEXCLUSIV | Edi Iordănescu și Narcis Răducan la CFR Cluj! Planurile ardelenilor