Clujenii pot să strângă fonduri pentru a susține 13 proiecte caritabile în cadrul Swimathon. Este vorba de un eveniment organizat de Fundația Comunitară Cluj și care va avea loc sâmbătă, de la ora 09.00, în bazinul de înot al Universității Babeș-Bolyai din Parcul Sportiv Iuliu Hațieganu. Clujenii sunt îndemnați să înoate sau să doneze pentru a susține o cauză nobilă.

Swimathon, proiectul care a plecat din Cluj-Napoca și a ajuns în mai multe colțuri ale țării, este un eveniment marca Fundației Comunitare Cluj. Aici, comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică în strângerea fondurilor pentru proiectele pe care le consideră relevante. Organizaţiile înscriu proiecte din comunitatea locală, înotătorii aleg pentru ce fac valuri în bazin, ambasadorii susțin de pe uscat una din cauzele înscrise și conving comunitatea să se implice, iar susţinătorii donează.

Anul acesta, Swimathon aduce în atenția publicului 13 proiecte din comunitatea clujeană: Centrul de Zi Something New, Înotăm și Ne Jucăm “ALL-IncluZiv”!, Tabăra pentru copii și adolescenți cu boli oncologice sau autoimune, Bucătăria Comunitară “O masă caldă”, Învață să înoți, ReACTIV 65+, Fondul Științescu, Șanse egale prin educație o lună de ajutor, Jocul sportiv și jocul cromatic, România la campionatul mondial de paraclimbing, Nu mi-e frică!, Fond de Start, EGO team = “Înotăm pentru Swimathon” x 2”, spun organizatorii.

Foto: SportinCluj.ro

Articolul precedentClujenii pot învăţa gratuit arta picturii pe lemn
Articolul următorSe întrerupe curentul electric. Vezi când şi ce localităţi sunt afectate