Steaua Eximbank București a obținut miercuri calificarea în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin, după ce a câștigat cu 76-72 meciul cinci decisiv cu U BT Cluj-Napoca, la finele unui meci în care prestația fundașului Marius Runkauskas s-a dovedit a fi crucială.

Un scenariu care părea puțin probabil în urmă o săptămână, când U BT avea 2-0 în seria cu Steaua, s-a transformat într-o realitate tristă pentru clujeni: Steaua a reușit două victorii consecutive pe teren propriu și o victorie în partida decisivă.

Steliștii au început tare meciul de la Cluj-Napoca, la care a fost prezentă și galeria echipei de fotbal Universitatea Cluj, dar și fostul premier Victor Ponta, care a fost în tabăra steliștilor.

Oaspeții au început tare partida și în prima repriză au condus chiar și la 10 puncte. În sfertul doi al partidei, clujenii au revenit în joc și repriza s-a încheiat cu un dezavantaj de trei puncte pentru U BT (35-38).

Repriza a doua a început echilibrat, cu cele două echipe anihilându-se reciproc. Nandor Kuti a aprins publicul spectator cu un coș de trei care a dus scorul la la 55-48, însă Runkauskas a fost omul care a ținut pe umeri ofensiva stelistă, având de fiecare dată răspuns pentru defensiva gazdelor.

Calificarea s-a decis în cele din urmă la 72-72, când Runkauskas a ratat o liberă, iar Luka Lapornik a recuperat ofensiv și i-a pasat lui Marius Runkauskas, care a lovit de la trei puncte. Chiar dacă au avut 17 secunde pentru a egala, schema de atac a clujenilor nu a ieșit, Miha Lapornik a ratat și steliștii s-au calificat în finală cu scorul final de 72-76.

Cel mai bun om al partidei a fost Marius Runkauskas, care a terminat cu 26 de puncte, 9 recuperări și 6 din 12 de la trei puncte. De la U s-a remarcat Giordan Watson, care a terminat partida cu 13 puncte și 8 pase decisive.

În finală, Steaua va juca cu CSM Oradea, în timp ce U BT va juca finala mică cu CSU Sibiu.

Articolul precedentWizz Air reia zborurile pe ruta Cluj Napoca-Viena după un an de pauză
Articolul următorParcul Feroviarilor din Cluj-Napoca va fi reabilitat, în urma unui concurs de proiecte organizat de administraţia locală