Cea de-a treia ediție a Smida Jazz Festival, ​eveniment internațional open-air dedicat jazz-ului de avangardă​ se va desfăşura începând de astăzi​ în inima Parcului Natural Apuseni.

Pe parcursul celor trei zile vor fi organizate diverse activități educative și recreative, iar odată cu lăsarea serii ne vom bucura de motivul principal pentru care ne dăm întâlnire la Smida, cele ​9 concerte ​de jazz contemporan susținute de: ​Spirit Cave ​- super-grup format din Marilyn Mazur​,​Nils Petter Molvær​,​Eivind Aarset​,​Jan Bang​(Danemarca/Norvegia), Kimmo Pohjonen​(Finlanda), ​Portico Quartet​(Marea Britanie), ​Sons Of Kemet​(Marea Britanie),​Barabás Lőrinc Quartet​(Ungaria),​Immortal Onion​(Polonia), ​Krisper (România), ​Paperjam​(România) și ​Muntet​(România).

Smida Jazz Festival este un proiect cultural unic în România și în Europa de Est, care își propune să susțină jazzul de avangardă și abordările inovatoare în acest gen muzical. Totodată, țintește să contribuie activ la dezvoltarea regiunii Transilvaniei, prin promovarea Parcului Natural Apuseni, locul de desfășurare. Astfel, festivalul se adresează tuturor consumatorilor de cultură, muzică live de calitate și natură.

Smida (Beliș, Cluj) se află la 90 de kilometri asfaltați de Cluj-Napoca și 130 de Oradea, accesul făcându-se din drumul european E60, prin Huedin (pe traseul Răchițele, Doda Pilii și Smida). Zona dedicată festivalului, la 1.100 de metri altitudine, va avea: ​parcare (mașini și rulote), food court, baruri​,​camping ​cu toate facilitățile necesare (dușuri cu apă caldă, toalete, lavoare, electricitate, pază ș.a.) și vor fi puse la dispoziție ​mijloace de transport în comun​dinspre Cluj-Napoca spre Smida și invers.

Abonamentele la festival și cele la camping, ambele per persoană, pot fi cumpărate online ​de pe ​www.smidajazz.ro​, precum și de pe ​Eventbook​,​ Eventim​, ​Bilete.ro​,

Articolul precedentCFR Cluj va juca cu campioana Luxemburgului în playoff-ul EL
Articolul următorÎncep Zilele Culturale Maghiare din Cluj! Programul pe azi şi mâine