Luni se va lansa campania de semnături „Un milion pentru Unire” în județul Cluj.

Organizatorii vor explica demersul în cadrul unei conferințe de presă care va avea loc la ora 15:00, la Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, sala de referințe.

De asemenea, toți românii, de pe ambele maluri ale Prutului, sunt invitați să participe la sărbătorirea celor 100 de ani de la Marea Unire în cetatea din Alba Iulia, pe 1 decembrie, inițiativă a Alianței pentru Centenar și a primarilor din județul Alba.

Transilvania cunoaște foarte bine zbuciumul istoriei, dar și valoarea inestimabilă a conștiinței naționale manifestate în momente cruciale. Acum, la 100 de ani de la Marea Unire, îi îndemnăm pe clujeni să se arate vrednici de sacrificiul înaintașilor și să salveze Anul Centenar, alături de frații din Muntenia, Oltenia, din Moldova, Bucovina, Maramureș, și Dobrogea, prin promovarea singurului proiect viabil pentru țară: reîntregirea națională.

La Alba Iulia vom merge zeci de mii de oameni, din toate colțurile țării, din Ungheni până la Deva, eveniment istoric de la care clujenii nu pot lipsi„, declară președintele Acţiunii 2012, George Simion.

Campania de semnături „Un milion pentru Unire” se desfășoară în toată România, Republica Moldova și în Diaspora, în aceasta fiind antrenate sute de asociații și voluntari care își doresc Unirea. Scopul campaniei este de a aduna 1 milion de semnături, care vor oferi cadrul legal pentru revizuirea Constituției prin introducerea unui preambul în care va fi menționată ideea de reîntregire națională.

De asemenea, aceștia își pot înregistra semnătura online pe site-ul semnez.eu, ulterior apropiindu-se fizic la cel mai apropiat cort din zona unde locuiesc, deschis până la sfârșitul lunii decembrie.

Articolul precedentInconştiență la volan! Şofer prins cu aproape 150 km/h prin centrul Clujului
Articolul următorCasele viitorului – prezentate la Cluj! Acestea pot fi vizitate gratuit