Pre-recepția pentru bucata de autostradă de la Gilău, care leagă tronsonul Gilău – Nădășel cu restul autostrăzii, va fi efectuată la începutul acestei săptămâni.

Astfel, potrivit reprezentanţilor Asociației Pro Infrastructura există șanse mari ca la sfârșitul acestui luni să circulăm pe 9,5 km de autostradă nouă între Nădășelu și Gilău, evitând complet Cluj-Napoca pe relația Zalău/Baia Mare-Turda.

Începem săptămâna cu o mică veste bună: așa cum vedeți din cadrele aeriene surprinse vineri, 14.09.2018, intrăm în linie dreaptă la Gilău, acolo unde constructorul (Tirrena Scavi) este foarte aproape de finalizarea celor 766 de metri care vor conecta „autostrada-muzeu” Gilău-Nădășelu (gata din noiembrie 2017) de restul Autostrăzii Transilvania (A3).

Mâine va fi ultima zi în care se va așterne stratul de uzură. Mai rămân așadar de executat diverse finisaje: taluzări, rigole/șanțuri, parapete protecție, indicatoare, marcaje rutiere.

Conform surselor noastre, astăzi și/sau mâine se va efectua pre-recepția, iar recepția la finalizarea lucrărilor va fi undeva pe 27-28 septembrie dacă totul este în regulă și nu vom avea surprize neplăcute sau tergiversări inutile.

Simplu spus, sunt șanse mari ca la sfârșitul acestui luni să circulăm pe 9,5 km de autostradă nouă între Nădășelu și Gilău, evitând complet Cluj-Napoca pe relația Zalău/Baia Mare-Turda.”  au transmis reprezentanţii Asociației Pro Infrastructura.

Articolul precedentUniversități și instituții de învățământ din Europa şi America vor fi prezente la RIUF Cluj Napoca pe 9 octombrie
Articolul următorPeste 13.000 de saci de gunoi în județul Cluj în cadrul campaniei „Let’s do it Romania!”