Începând din această vară, locuitorii Clujului și turiștii au la dispoziție un mobilier stradal aparte.

Cu un design special, noii „arbori” captează energia solară și o transformă în energie electrică, permițând astfel încărcarea gratuită a dispozitivelor mobile.

Pe lângă componenta funcțională, aceștia servesc ca mobilier urban oricui e interesat să se oprească să citească o carte, să savureze o cafea sau pur și simplu să se odihnească pe bancă în timp ce își încarcă telefonul mobil sau tableta.

Stațiile sunt amplasate în trei zone din municipiu: platoul Sălii Polivalente, Parcul Central „Simion Bărnuțiu” și Bulevardul Eroilor. De asemenea, Primăria Cluj-Napoca asigură acces wireless gratuit la internet în aceste zone.

Noile stații urbane de încărcare sunt oferite de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu UNTOLD și ENGIE, fiind realizate de către Triptic Studio.

Sub denumirea „The UNTOLD Energy Blooms by Engie”, noul mobilier stradal permite încărcarea simultană a șase dispozitive mobile și totodată, reprezintă o modalitate de a promova energia solară, respectiv modul în care energiile regenerabile pot avea un rol important în activitățile noastre cotidiene.

Inițiativa se încadrează în viziunea Primăriei Cluj-Napoca legată de creșterea calității spațiului urban și utilizarea tehnologiei pentru îmbunătățirea vieții de zi cu zi a locuitorilor orașului.

sursa: cluju.ro
Articolul precedentVIDEO | Jaf în Dej! Doi bărbaţi au intrat în casă peste o femeie şi i-au furat peste 10.000 de euro
Articolul următorUn bărbat de 60 de ani a fost lovit mortal de tren! Medicii nu au putut să îl salveze