Cea de a VIII-a ediție a Festivalului Alimentului organizat de USAMV Cluj-Napoca se desfăşoară joi, 6 iunie 2019.

Iubitorii gastronomiei vor avea, astfel, șansa să deguste zeci de produse pe cât de inovative, pe atât de gustoase, preparate de studenții Facultății de Știința și Tehnologia Alimentului.

Deschiderea evenimentului este programată de la ora 10:00, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate, iar până la ora 11:00 va avea loc jurizarea, urmată de prezentarea produselor către public.

Potrivit organizatorilor, cele 72 de produse, care vor putea fi gustate, sunt împărțite în șapte grupe, iar acestea vor fi jurizate de reprezentanți a nouă firme interesate de inventivitatea studenților.

Printre produsele pregătite de către studenţi se regăsesc cele cu care au câștigat numeroase medalii la ProInvent 2019, dar și preparate noi, cum ar fi: iaurt congelat cu flori comestibile, pâine aglutenică cu adaos de șrot de in, brioșe cu pastă de fistic și apă de trandafiri, specialități de ciocolată cu sirop de ridiche neagră, praline imprimate 3D cu cremă îmbunătățită cu pudră de ceai verde și ceai negru, cârnați semiafumați cu carne de prepeliță, crenvurști din carne de pește sau cipsuri din sfeclă de zahăr.

 

Articolul precedentEdiția a 14-a a competiției „TOUR de TUR”, derulată cu succes (FOTO)
Articolul următorBărbat dat în urmărire naţională, prins de poliţişti! Acesta este condamnat la 4 ani de închisoare