Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a decis ca, începând cu data de 8 august 2020, ora 00.00, pe întreg teritoriul județului Cluj, purtarea măștii de protecție să devină obligatorie.

Decizia trebuie respectată de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gură, la întruniri de natura activităților culturale, ştiinţifice, artistice sau de divertisment organizate în spaţii publice deschise, în zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje și adunări cu caracter religios.

Orarul de aplicabilitate este 0 – 24, pe toată durata stării de alertă.

De asemenea, UAT-urile vor identifica toate spaţiile de tip piețe agroalimentare, piețe auto, târguri de produse și de animale, locații de tip bazar temporare sau permanente de pe raza UAT urilor, pe care le vor comunica CJSU până în data de 10 august 2020, în vederea introducerii obligativității purtării măștii în aceste zone, după consultarea DSP.

Articolul precedentPreședintele Iohannis anunță că școala va începe în 14 septembrie. ”Majoritatea elevilor vor merge fizic la clasă”
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 39. Cum să-ți iei Lamborghini cu bani de la guvern?