Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” celebrează un secol de funcționare printr-un concert aniversar, în colaborare cu Opera Română.

Protagoniștii concertului vor fi chiar câțiva dintre profesorii și studenții instituției, în acompaniamentul Orchestrei Operei Naționale Române Cluj-Napoca:

 • Dirijor: Conf. univ. dr. Cristian Sandu
 • Regia Artistică: Asist. univ. dr. Mihaela Bogdan
 • Regie scenă: Alina Nistor
 • Prof. univ. dr. Marius Vlad Budoiu
 • Asist. univ. drd. Diana Țugui
 • Studenții: Cecília Csomai
  Lorena Puican
  Alexandra Leșiu
  Eusebiu Huțan
  Andrei Manea
  Sebastian Balaj
  Mark Kincses
  David Pogana
  Köpeczi Sándor-Attila
 • Orchestra Operei Naționale Române Cluj-Napoca

Programul serii include momente celebre din repertoriul liric românesc, reprezentat de opereta Lăsați-mă să cânt a lui Gherase Dendrino, dar și din lucrările emblematice ale creației lirice universale, precum Traviata și Bal mascat de G. Verdi, Bărbierul din Sevilla de G. Rossini, Carmen de G. Bizet ș.a.

„Evenimentul îi va convinge, cu siguranță, pe reprezentanții AEC – promotori ai excelenței în toate domeniile de desfășurare a educației muzicale din mediile universitare europene – pe invitații acestora, dar și pe ceilalți spectatori prezenți în sala de spectacole de calitatea practicii artistice și a procesului de predare-învățare pe care Conservatorul de Muzică ,,Gheorghe Dima”, apoi Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima” și acum, la ceas aniversar, Academia Națională de Muzică ,,Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, l-a avut în vedere, în permanență, de-a lungul ascensiunii sale”, menționează organizatorii.

Concertul va avea loc vineri, 29 martie 2019, de la ora 18:30 la Opera Națională Română Cluj-Napoca.

Articolul precedentLucrările de întreținere sunt în plină desfășurare pe drumul județean 161B Călărași – Călărași Gară
Articolul următorZiua Porților Deschise la Castelul Bánffy din Bonțida